12:19 06.07.2021

РНБО не включить до реєстру олігархів жодного прізвища за умови добровільної відмови від своїх активів - Данілов

2 хв читати
РНБО не включить до реєстру олігархів жодного прізвища за умови добровільної відмови від своїх активів - Данілов

Рада національної безпеки і оборони не включить до реєстру олігархів жодного прізвища з числа осіб, яких потенційно розглядає в статусі олігархів, у разі, якщо вони добровільно відмовляться від своїх активів, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Можливо, після прийняття закону про деолігархізацію ми не включимо в реєстр олігархів жодного прізвища, бо вони самі відмовляться від активів та повернуть частину державі... Вони повинні це зрозуміти та позбутися активів, щоб не потрапити до переліку олігархів. Якщо вони з'являться в реєстрі, це буде відомо всьому світу. Не думаю, що їм це потрібно", - заявив Данілов в інтерв'ю українському виданню Forbes.

Він додав, що "деякі люди вже почали добровільно відмовлятися від свердловин".

Як повідомлялося, президент України на початку червня вніс до Верховної Ради законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Згідно з документом, достатніми для включення Радою національної безпеки і оборони особи до реєстру олігархів є будь-які три з чотирьох умов: значний вплив на ЗМІ, участь у політичному житті, бенефіціарне володіння компанією-монополістом і статки понад 1 млн прожиткових мінімумів (близько $83 млн за поточним курсом).

Рішення РНБО буде підставою для включення олігархів до реєстру. РНБО формуватиме і вестиме реєстр, а також забезпечуватиме відкритий цілодобовий доступ до нього. Відомості до реєстру вноситимуть не пізніше трьох днів з дня набрання чинності відповідним рішенням РНБО.

1 липня 275 народних депутатів на позачерговому пленарному засіданні парламенту проголосували за законопроект про деолігархізацію в першому читанні.

Джерело: https://forbes.ua/company/novaya-vetv-vlasti-kak-rabotaet-snbo-kotoroe-vvodit-sanktsii-protiv-grazhdan-ukrainy-intervyu-s-alekseem-danilovym-06072021-1969?fbclid= IwAR139km6JSTS3HaQFtE-cZbikz9GXBoASAcmcWplJ3LAuqepuPoUsi9hETw

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА