12:58 06.07.2021

Період відпусток і зростання захворюваності на COVID-19 у Європі є зовнішньою загрозою для ситуації з COVID-19 в Україні - KSE

2 хв читати
Період відпусток і зростання захворюваності на COVID-19 у Європі є зовнішньою загрозою для ситуації з COVID-19 в Україні - KSE

Зростання захворюваності на COVID-19 у країнах Європи і сезон відпусток є зовнішньою загрозою для ситуації з коронавірусів в Україні, вважають експерти Київської школи економіки (KSE).

"Зростання захворюваності у Європі прискорюється - за тиждень захворюваність зросла на 44%. Відповідно, період відпусток є зовнішньою загрозою для України. Спалах в Україні може бути вже наприкінці липня-серпні залежно від того, наскільки поширюватимуться британський, південноафриканський та індійський варіанти вірусу", - сказав керівник центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко під час онлайн-презентації аналізу ситуації з поширенням COVID-19 у вівторок.

За його словами, спалах у Великій Британії вже вийшов на рівень піку осінньої хвилі, а Іспанія за тиждень наздогнала рівень захворюваності в РФ і Португалії.

Експерти пов'язують зростання в Іспанії із захворюваністю серед невакцинованої молоді й наголошують на необхідності вакцинації.

"Згідно з дослідженням британських учених, вакцинація залишається дієвою, зокрема якщо говорити про дві дози. Незважаючи на стрімке зростання захворюваності у Великій Британії, госпіталізації і смертність залишаються на контрольованому рівні. Це означає, що якщо серед хворих є вакциновані, то вакцина захищає від тяжкого перебігу хвороби", - сказав Ганиченко.

Водночас, за його словами, ситуація в Україні порівняно з великими європейськими країнами поступово поліпшується.

"В Україні немає жодних ознак спалаху, смертність продовжує падати. Завантаженість ковідних ліжок на одному з найменших рівнів за весь час в Україні: реанімаційні ліжка зайняті на 15%, ліжка з киснем - на 9%, апарати ШВЛ - на 3%", - додав експерт.

Водночас він наголосив, що Україна все ще відстає від національного плану вакцинації і необхідно нарощувати темпи вакцинації та її охоплення. За його словами, рівень вакцинації нині становить 5,4%.

"Україна вчетверо недовиконала цей план за червень. Для виконання Нацплану необхідно проводити 250 тис. вакцинацій за добу, наразі проводять у середньому 71 тис. вакцинацій. Наростити темпи абсолютно реально виходячи з середньоєвропейських темпів вакцинації", - резюмував Ганиченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА