07:17 07.07.2021

Російські навчання не завадили проведенню маневрів Sea Breeze

2 хв читати
Російські навчання не завадили проведенню маневрів Sea Breeze

Російські військові, проводячи навчання у вівторок, не заважали навчанню Sea Breeze, в яких задіяні кораблі країн НАТО і їх партнерів, заявив у вівторок представник Пентагону Джон Кірбі.

"Жодних перешкод у проведенні Sea Breeze не було", - сказав він журналістам на брифінгу, відповідаючи на питання про те, чи завадили проведенню цих маневрів російські навчання з пуском ракет С-400.

"Дії Росії не впливали на нашу здатність проводити навчання Sea Breeze", - додав Кірбі.

Раніше у вівторок повідомлялося, що Південний військовий округ провів у Краснодарському краї навчання з оборони об'єктів Чорноморського флоту з електронними пусками ракет систем ППО С-400 "Тріумф".

Маневри відбулися на тлі чорноморських навчань Sea Breeze, в яких задіяні кораблі країн НАТО і їх партнерів.

"В ході тактико-спеціального навчання військовослужбовці підрозділів протиповітряної оборони Південного військового округу, дислокованих у Краснодарському краї, провели навчання з відбиття масованого ракетного удару умовного противника", - повідомив Чорноморський флот.

На навчаннях відпрацьовано прикриття критично важливих об'єктів Чорноморського флоту від засобів повітряного нападу умовного противника, сказали військові.

"Всього в заході взяли участь близько 100 військовослужбовців, і понад 30 одиниць військової і спеціальної техніки", - йдеться в повідомленні Чорноморського флоту.

Очікується, що маневри Sea Breeze триватимуть до 10 липня.

У них задіяно 32 бойових кораблі, 40 літаків і п'ять тисяч військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів альянсу. Загалом беруть участь військові з 32 країн.

За повідомленням 6-го оперативного флоту США, під час навчань відпрацьовуються бойові дії на морі, на суші і в повітрі, зокрема висадка десанту, протичовнова і протиповітряна боротьба.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА