07:27 07.07.2021

Байден закликав американців до єдності через шість місяців після штурму Капітолію

2 хв читати
Байден закликав американців до єдності через шість місяців після штурму Капітолію

Президент США Джо Байден, через півроку після штурму Капітолію, закликав американців співпрацювати один з одним "в ім'я загального блага".

"Це не було інакомисленням. Це був безлад. Це створило екзистенційну кризу і перевірку того, чи зможе наша демократія вижити", - йдеться в заяві Байдена, опублікованій Білим домом.

"Хоча це вразило і засмутило націю і світ, шість місяців потому, ми можемо однозначно сказати, що демократія дійсно восторжествувала і що ми всі повинні продовжувати роботу з її захисту та збереження", - зазначив він.

За його словами, для цього потрібні люди "доброї волі і мужності, щоб протистояти ненависті, брехні і екстремізму, які призвели до цього жорстокого нападу".

"Це вимагає, щоб усі ми працювали разом - демократи, республіканці і незалежні - в ім'я загального блага, щоб відновити порядність, честь і повагу до верховенства закону", - додав президент США.

6 січня прихильники колишнього президента США Дональда Трампа прорвалися до будівлі Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. За кілька годин перед цими подіями Трамп звернувся до демонстрантів, які зібралися у Вашингтоні. Він тоді знову заявив, що не визнає поразки на виборах. На його думку, Джо Байден переміг лише завдяки масштабним махінаціям на виборчих дільницях у низці штатів. Також він закликав прихильників не припиняти боротьбу і донести до конгресменів своє обурення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА