07:33 07.07.2021

Зеленська відкрила в Литві виставку українського авангардиста Богомазова і анонсувала запуск третього україномовного аудіогіда

1 хв читати

У рамках проекту культурної дипломатії в Національному художньому музеї Литви відкрилася виставка видатного українського авангардиста "Олександр Богомазов: творча лабораторія", повідомила прес-служба президента України.

Як повідомила прес-служба глави держави, експозиція організована під патронатом дружини президента України Олени Зеленської та першої леді Литовської Республіки Діани Наусєдєнє за підтримки Міністерства культури Литовської Республіки та Міністерства культури і інформаційної політики України.

"Виставка відомого українського художника-авангардиста демонструє дружні культурні зв’язки України та Литви, а також знайомить відвідувачів із самоідентичним українським мистецтвом. Це відкриття нового імені для литовської публіки", - цитує Зеленську сайт президента у вівторок.

В інформації зазначається, що виставку організував Національний художній музей України в партнерстві з "Мистецьким Арсеналом". Це друга виставка українсько-литовського культурного проекту "Цикл міжнародних виставок "Національні музеї Литви і України".

В експозиції представлені 36 творів Богомазова і п'ять творів з колекції "Мистецького Арсеналу".

У межах проекту культурної дипломатії, яким опікується дружина Президента України, також було підписано меморандум щодо запуску третього україномовного аудіогіда на території Литовської Республіки. Вже цього року до ініціативи з поширення української мови в історичних пам’ятках приєднається Національний музей "Палац Великих князів Литовських" у м. Вільнюсі. Сьогодні українською мовою вже говорять екскурсійні автобусні маршрути Вільнюсом і Тракайським замком.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА