07:50 07.07.2021

Харківська поліція затримала жінку, яка інсценувала своє викрадення заради викупу в криптовалюті

1 хв читати
Харківська поліція затримала жінку, яка інсценувала своє викрадення заради викупу в криптовалюті

Харківська поліція розшукала і затримала 22-річну жительку міста, яка разом із 29-річним киянином інсценувала своє викрадення, щоб отримати викуп у криптовалюті.

"Під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Харкова правопорушникам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України... Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави в розмірі 3 млн грн", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

27 червня в чергову частину Харківського районного управління поліції №3 із заявою про зникнення 22-річної жінки звернулася її подруга. Зі слів заявниці, її приятелька перестала відповідати на телефонні дзвінки і її немає вдома.

28 червня за даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з позначкою "зникнення особи безвісти". 1 липня слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Серед версій, які відпрацьовували правоохоронці, була - інсценування викрадення з метою отримання грошової винагороди. Вона стала основною, оскільки хлопцеві зниклої почали надходити повідомлення з вимогою викупу в криптовалюті.

Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що "викрадена" і її спільник ховаються у Львівській області. Там їх і затримали.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА