10:11 07.07.2021

Профільний комітет пропонує Раді прийняти в першому читанні законопроект "Про примусове виконання рішень"

2 хв читати
Профільний комітет пропонує Раді прийняти в першому читанні законопроект "Про примусове виконання рішень"

Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект "Про примусове виконання рішень" (№5660), повідомляє сайт парламенту.

Проект закону пропонує удосконалити процес примусового виконання рішень, визначає загальні принципи та порядок здійснення виконання таких рішень, а також правовий статус, завдання, організацію діяльності суб'єктів виконання рішень.

Законопроект передбачає удосконалення дисциплінарного нагляду і контролю, зокрема порядку здійснення перевірок діяльності приватних виконавців.

Новації, передбачені законопроектом, розширюють повноваження приватних виконавців і їхніх помічників, упроваджують цифровізацію процесу примусового виконання рішень, а також полегшують доступ до професії приватного виконавця, що зумовить збільшення їх загальної кількості.

Проект закону пропонує впровадити початкову підготовку (проходження навчання та стажування особи, яка має намір стати приватним виконавцем, після складання кваліфікаційного іспиту), а також скоротити з шести до трьох місяців термін, після закінчення якого особа, котра не склала кваліфікаційний іспит, має право скласти його повторно.

Заступник голови комітету, один з авторів законопроекту Валерій Божик (фракція "Слуга народу"), представляючи документ, нагадав, що система примусового виконання судових рішень в Україні з 2016 року передбачає змішану модель: органи державної виконавчої служби та приватні виконавці.

"Хоча сам мандат приватного виконавця дещо обмежений. Зокрема, у випадках, коли боржником є держава. Наразі в Україні працюють понад 220 приватних виконавців. За показниками ефективності та критеріями суми стягнених коштів приватні виконавці вдвічі перевищують показники виконавців державної системи", - повідомив Божик.

Група народних депутатів із фракції "Слуга народу" і групи "Довіра" зареєструвала у Верховній Раді законопроект №5660 "Про примусове виконання рішень" 14 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА