16:39 07.07.2021

Зеленський хотів би отримати вичерпний перелік реформ для переходу України до наступного етапу інтеграції з НАТО

2 хв читати
Зеленський хотів би отримати вичерпний перелік реформ для переходу України до наступного етапу інтеграції з НАТО

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дасть змогу перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

"Згоден, що ключ до позитивного вирішення наших євроатлантичних прагнень – це насамперед успіх наших реформ. І ми й надалі робитимемо все, щоб прискорити темп реформ, зокрема в рамках виконання річних національних програм під егідою комісії Україна-НАТО. Але вже сьогодні ми хотіли б отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дасть змогу перейти до наступного етапу нашої інтеграції з альянсом", - заявив Зеленський, виступаючи на сесії "Сильна Україна в сильній європейській і євроатлантичній родині" під час 4-ї Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка відбувається у Вільнюсі.

Він наголосив, що "має на увазі узгоджені НАТО критерії або "маркери", за якими надалі оцінюватиметься успішність реформ в Україні та її готовність до членства".

Президент України "хотів би, щоб за важливими сигналами альянсу до України не був втрачений ключовий аспект". "А саме - через 13 років після Бухарестського саміту НАТО треба завершити період невизначеності й почати втілювати в життя підтверджене політичне рішення про майбутнє членство України в НАТО", - пояснив він.

Як зазначив президент, Україна прагне "використовувати всі практичні можливості для поглиблення військової взаємодії України з альянсом, зокрема у статусі партнера з розширеними можливостями".

Глава держави також зазначив, що "Україна робить свій вагомий внесок у євроатлантичну безпеку".

"Зокрема, наша країна є невід'ємною частиною Сил швидкого реагування НАТО, бере участь у миротворчих операціях та навчаннях альянсу і налагоджує сумісність з арміями НАТО, що видно на прикладі Литовсько-польсько-української бригади ("ЛитПолУкрбриг")", - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА