11:07 07.07.2021

Прикордонники з початку року відмовили у в'їзді в Україну 2,8 тис. громадянам РФ

2 хв читати
Прикордонники з початку року відмовили у в'їзді в Україну 2,8 тис. громадянам РФ

 Від початку 2021 року прикордонники відмовляли у в'їзді в Україну в 1,6 разу частіше, ніж минулого року, найбільше відмов - громадянам РФ, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"За I півріччя 2021 року прикордонники відмовили у пропуску через кордон понад 19,3 тисячі іноземців. Ці показники порівняно з першим півріччям 2020 рок зросли в середньому в 1,6 разу (за січень-червень 2020 прикордонники відмовили у пропуску 11,7 тис. людей)", - зазначено в повідомленні.

Здебільшого зростання пов'язане з карантинними обмеженнями, зазначає Держприкордонслужба. Відмови часто застосовувалося до іноземців, які прибували з країн із значним поширенням COVID-19, не мали необхідних документів для в'їзду в Україну під час пандемії.

"Серед непропущених більше громадян Росії - 2818 осіб, цей показник збільшився порівняно з минулим роком у 2,7 разу, також частіше відмову в пропуску отримували громадяни Молдови, Туреччини, Польщі, Румунії, Білорусі та Німеччини. Найбільше непропусків через кордон осіб зафіксовано в авіаційних пунктах пропуску, а також на кордоні з Росією, Молдовою та Білоруссю", - повідомили у відомстві.

Також серед непропущених значно зросла частка потенційних незаконних мігрантів - з 2270 осіб за перше півріччя минулого року до 4058 осіб цього року року.

"І в цій категорії осіб передове місце мають росіяни - 1236 громадян", - ідеться в повідомленні.

Найбільшу кількість відмов пропуску через кордон потенційними нелегальними мігрантами зафіксовано в авіаційних пунктах пропуску - 62,1% від загальної кількості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА