15:21 07.07.2021

Суд відпустив під нічний домашній арешт екс-міністра Рудьковського

2 хв читати
Суд відпустив під нічний домашній арешт екс-міністра Рудьковського

Печерський районний суд Києва відпустив під нічний домашній арешт екс-міністра транспорту та зв'язку Миколу Рудьковського, підозрюваного в організації викрадення та катуванні голови компанії "Нафтогазвидобування", народного депутата (фракція "Слуга народу") Олега Семінського в 2012 році.

"Печерський районний суд за клопотанням адвоката змінив запобіжний захід Рудьковському на домашній арешт у нічний час доби", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генерального прокурора.

Раніше апеляційний суд застосував до Рудьковського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 22 липня 2021 року, підозрюваного взяли під варту в залі суду.

Як повідомлялося, 25 лютого Служба безпеки України повідомила, що правоохоронці розкрили викрадення колишнього керівника приватної газодобувної компанії "Нафтогазвидобування", народного депутата (фракція "Слуга народу") Олега Семінського, яке сталося ще в 2012 році.

У рамках провадження повідомлено про підозру п'ятьом особам, причетним до зазначених злочинів, за ст. 127 (катування), 146 (викрадення людини) і 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Екс-міністру транспорту та зв'язку (2006-2007 рр.) Миколі Рудьковському вручили підозру як організатору викрадення голови "Нафтогазвидобування", народного депутата (фракція "Слуга народу") Олега Семінського в 2012 році.

Підозру висунуто за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 ч. 2. ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Семінського викрали в лютому 2012 року. Зловмисники влаштували підставну ДТП, після чого схопили його і протягом трьох років утримували.

Після викрадення керівника "Нафтогазвидобування" між його бізнес-партнерами розпочався конфлікт через розподіл акцій компанії.

У травні 2015 року викрадачі відпустили Семінського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА