17:25 07.07.2021

Україна ближче до НАТО, ніж деякі країни-члени - Таран

2 хв читати
Україна ближче до НАТО, ніж деякі країни-члени - Таран

 Україна з урахуванням змін, які вона зробила у своїх військових структурах, наразі, ймовірно, навіть ближче до НАТО, ніж деякі країни-члени Альянсу, зазначає міністр оборони України Андрій Таран.

"Я вважаю, що те, що ми робимо, щодня наближає нас до стандартів НАТО. Ми справді йдемо цим шляхом. Хтось може сказати: ми все ще чекаємо, що Україна здійснить визначені реформи. Так, ми реалістичні в оцінці того, що ми зробили і що необхідно зробити. Але ми подолали великий шлях від радянської ери, від радянської армії. Я сказав би, що, якщо ви порівняєте нас і які зміни ми зробили в наших військових структурах, ймовірно, ми навіть ближче до НАТО, ніж деякі країни НАТО", - сказав Таран на конференції з питань реформ в Україні у Вільнюсі у середу.

За його словами, Україна вже імплементувала різні зміни, і тепер у неї є цивільний міністр оборони та військовий Генеральний штаб, які розділили обов'язки між собою. "Звісно, це не простий процес, ми не завершили його. У мене все ще є деякі розбіжності з військовим керівництвом, але ми на правильному шляху", - пояснив він.

Міністр наголосив, що рано чи пізно Україна буде членом НАТО, і висловив упевненість в тому, що на той час країна та Альянс будуть взаємосумісними.

"Моя ідея полягає не в тому, щоб наблизити наші Збройні сили до стандартів НАТО в сенсі того, щоб використовувати той самий калібр, таку саму зброю, таку саму форму. Моя головна ідея в тому, що для нас дуже важливо наблизити нас до НАТО в сенсі сумісності. Ми з країнами НАТО маємо розуміти один одного, ми маємо думати відповідно до стандартів НАТО. Ми маємо бути здатні боротися разом, тому що у нас спільний ворог. Росія - не лише загроза для України, Росія - це загроза для західного суспільства, для демократії в усьому світі", - сказав він.

Міністр оборони також відзначив те, що українська армія пішла набагато вперед у розвитку порівняно з армією РФ. "Раніше ми були такими самими. У нас були радянські офіцери, радянські генерали. У нас було таке саме розуміння про те, як поводитися, що робити, як комунікувати. Після початку агресії у 2014 році я зрозумів: ми нині абсолютно інші. Ми пройшли довгий шлях від радянських часів, а росіяни все ще там. Росіяни все ще відчувають себе пострадянською імперією. Вони намагаються представити себе, як люди імперії, люди, які представляють велику імперію, другу військову силу у світі, вони намагаються диктувати у всіх можливих сенсах, що робити і як", - сказав Таран.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в Донецькій області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА