18:59 07.07.2021

Трамп повідомив, що вирішив подати позов проти Facebook, Twitter і Google

3 хв читати
Трамп повідомив, що вирішив подати позов проти Facebook, Twitter і Google

Екс-президент США Дональд Трамп заявив, що вирішив взяти участь у подачі колективного позову до суду проти компаній Google, Twitter і Facebook, в яких його сторінки на сьогодні заблоковані.

"Сьогодні спільно з інститутом America First Policy я подаю колективний позов проти великих технологічних гігантів, включно з Facebook, Google і Twitter, а також проти їх генеральних директорів - Марка Цукерберга, Сундара Пічаї і Джека Дорсі - трьох дійсно хороших хлопців", - заявив Трамп журналістам. Його виступ транслювало американське телебачення.

Позов розглядатиме суд у Флориді.

Колишній глава держави назвав дії соцмереж Twitter і Facebook неконституційними, такими, що порушують принципи свободи словами і взагалі - принципи американського життя.

Трамп зажадав, щоб суд ще до початку слухань зобов'язав ці компанії припинити "незаконну ганебну цензуру американського народу".

"Це буде першим з подібного роду позовів до суду. За ним, як я припускаю, підуть інші", - попередив колишній президент.

"Я вірю, що в результаті ми отримаємо історичну перемогу, відстоявши нашу американську свободу, а також свободу висловлювати думку", - додав він.

Президент розповів, що його інтереси будуть відстоювати адвокати, які зазвичай захищають інтереси компаній, які виробляють тютюнові вироби. "Судячи з усього, вони відмінно справляються зі своєю роботою. Я вирішив дізнатися, чи готові вони взятися і за цю справу. Виявилося, що вони готові", - заявив Трамп.

Трамп під час виступу нагадав слова Джорджа Вашингтона, який вважав, що без свободи слова американців, "що стали дурними і мовчазними, можна буде відвести на забій, як овець".

Twitter раніше безстроково заблокував сторінку Трампа на своїй платформі. У Facebook та Instagram Трампа заблокували на два роки.

У червні 2021 року Трамп заявив, що рішення компанії Facebook на два роки призупинити роботу його акаунтів у цій соцмережі та в соцмережі Instagram, яка належить їй, є неповагою до понад 70 млн американців, які голосували за нього на виборах 2020 року, і замахом на свободу слова.

Раніше віце-президент Facebook у міжнародних справах та зі зв'язків із громадськістю Нік Клегг зазначив, що таке рішення ухвалено після того, як рада з нагляду за контентом у Facebook розкритикувала "безстрокове" блокування акаунтів Трампа після заворушень у Капітолії 6 січня цього року. В раді заявили, що "для Facebook недоречно впроваджувати невизначене покарання у вигляді призупинення акаунтів на невизначений термін". У результаті термін блокування становить два роки, починаючи з 7 січня 2021 року.

У Facebook пояснили, що два роки усунення від використання соціальних мереж є досить тривалим терміном для "гарантування безпечного періоду часу після актів підбурювання" і "для стримування пана Трампа й інших від вчинення таких серйозних порушень у майбутньому". Після зняття обмежень Трамп у разі повторного порушення правил зіткнеться з певними санкціями "аж до незворотного видалення його сторінок та акаунтів".

Основні американські соцмережі, зокрема Facebook і Twitter, "заморозили" акаунти Трампа, визнавши небезпечними його висловлювання щодо заворушень у Капітолії 6 січня 2021 року.

Трамп уже протягом декількох років заявляє, що американські соцмережі мають можливість як завгодно маніпулювати інформацією, оскільки фактично їхня діяльність нічим не регулюється.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА