19:11 07.07.2021

Україна та ОБСЄ закликали Росію прискорити підготовку до звільнення утримуваних осіб

1 хв читати
Україна та ОБСЄ закликали Росію прискорити підготовку до звільнення утримуваних осіб

Представники України та ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі закликали російську сторону прискорити процес підготовки до наступного етапу взаємного звільнення утримуваних у зв'язку з конфліктом осіб.

"Українська делегація та нещодавно призначена модератор ОБСЄ гуманітарної підгрупи Шарлотта Реландер закликала РФ надати до наступного засідання ТКГ актуалізовані списки утримуваних осіб для прискорення підготовки до проведення наступного етапу одночасного взаємного звільнення", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Української делегації в ТКГ у Facebook у середу.

Як повідомляється, Українська делегація знову звернулася до ОБСЄ із проханням сприяти організації візиту інспекторів МАГАТЕ на тимчасово окуповані території ОРДО для перевірки стану ядерних матеріалів на декількох об'єктах.

Українська сторона також направила ноти до ОБСЄ про грубі порушення режиму припинення вогню російськими збройними формуваннями та втрати з боку України.

В Українській делегації також повідомляють, що "російська сторона вкотре заблокувала розгляд питання розмінування 19 ділянок, узгоджених улітку 2020 року в рамках роботи підгрупи з безпеки ТКГ, а також відкриття КПВВ зі свого боку лінії розмежування".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА