20:18 07.07.2021

Резніков у Брюсселі ознайомив країни НАТО з поточною ситуацією безпеки на сході України та поблизу окупованого Криму

2 хв читати
Резніков у Брюсселі ознайомив країни НАТО з поточною ситуацією безпеки на сході України та поблизу окупованого Криму

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, перебуваючи з візитом у Брюсселі, взяв участь у засіданні комісії Україна-НАТО, повідомляє прес-служба Мінреінтеграції у середу.

"У своєму виступі на засіданні комісії Олексій Резніков поінформував послів держав Альянсу про безпекову ситуацію на сході України та навколо тимчасово окупованої Російською Федерацією АР Крим та м. Севастополя. Також він ознайомив міжнародних партнерів із перебігом консультацій у рамках Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ)", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що особливий акцент був зроблений на поясненні тактики російської сторони, яка відмовляється виконувати взяті на себе зобов'язання та намагається уникнути відповідальності за збройну агресію проти України та окупацію частини українських територій.

"Нашою метою є формування всебічного розуміння того, що відбувається. Адже російська сторона здійснює досить агресивну кампанію дезінформації. На конкретних прикладах я показав, що Україна виконала всі зобов'язання саміту лідерів "нормандської четвірки" у Парижі у 2019 році. Натомість Росія не виконала нічого і намагається блокувати консультації, вдаючись до шантажу та ескалації. Головне - у НАТО є чітке усвідомлення, що Москва є учасником міжнародного збройного конфлікту, відповідальна за його розв'язання і в жодному разі не є "посередником", - наголосив Резніков.

Зазначається, що під час зустрічей обговорювалися конкретні кроки, які дадуть змогу зберегти високу динаміку контактів між Україною та НАТО на політичному рівні, а також швидше рухатися для досягнення сумісності.

Були також представлені окремі ідеї щодо розширення напрямів взаємодії України з Альянсом.

"Я дякую пану Джоане та представникам країн-членів НАТО за підтримку України. Це дуже важливо для нас. Було багато запитань, які засвідчили бажання глибше розуміти особливості моменту. Я також озвучив очікування України щодо втілення рішень Бухарестського саміту 2008 року. Мені дуже сподобався відкритий і прагматичний характер дискусії і я сподіваюсь, що вона матиме практичні наслідки", - додав Резніков.

Уточнюється, що під час засідання комісії виступили представники 30 країн-членів НАТО.

Крім того, в рамках робочого візиту до Брюсселя віце-прем'єр Олексій Резніков зустрівся із заступником Генерального секретаря НАТО Мірче Джоане.

"Під час зустрічей висловлена зацікавленість у направленні до України місії з протидії гібридним загрозам", - повідомляють у Мінреінтеграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА