22:11 07.07.2021

Сибіга обговорив із представниками ПАРЄ реформи правосуддя та протидію корупції

2 хв читати
Сибіга обговорив із представниками ПАРЄ реформи правосуддя та протидію корупції

Заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга обговорив зі співдоповідачами моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ)  Альфредом Хеєром (Швейцарія) і Біргіром Торарінссоном (Ісландія) реформи в Україні, зокрема, створення ефективної системи запобігання і боротьби з корупцією та реформування системи правосуддя, повідомила прес-служба президента.

"Для України Рада Європи та її Парламентська асамблея є важливими партнерами у просуванні високих стандартів демократії, прав людини та верховенства права. У зв’язку з цим Андрій Сибіга окремо підкреслив налаштованість української сторони на реалізацію широкого комплексу внутрішніх реформ, зокрема стосовно створення ефективної системи запобігання та боротьби з корупцією й реформування системи правосуддя", - йдеться в повідомленні.

Сибіга зазначив, що ці реформи є ключовим пріоритетом і важливою умовою для процвітання української держави, а також зміцнення її стійкості проти гібридних методів російської агресії.

Сторони також обговорили експертну допомогу, яку Рада Європи надає Україні. Було відзначено тісну взаємодію з Венеціанською комісією (ВК) у питаннях впровадження реформи конституційного судочинства та судової реформи за найкращими європейськими стандартами.

Представники ПАРЄ поділилися своїм баченням подальших кроків з реформування нашої держави відповідно до стандартів Ради Європи, а також відзначили досягнутий протягом останніх років прогрес у виконанні Україною своїх зобов’язань в межах членства в цій організації.

Заступник керівника ОП подякував за послідовну позицію ПАРЄ щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах. "Важливим результатом такої підтримки стало ухвалення під час червневої сесії ПАРЄ резолюції "Порушення прав людини, вчинені щодо кримських татар в Криму", - сказано в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили запланований на серпень 2021 року запуск Україною міжнародного координаційного механізму Кримської платформи, зокрема, просування її парламентського виміру.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА