12:10 08.07.2021

ДБР закликає громадян повідомляти про випадки явного заниження придбаного чиновником майна

2 хв читати
ДБР закликає громадян повідомляти про випадки явного заниження придбаного чиновником майна

У Державному бюро розслідувань (ДБР) закликають представників громадськості, засобів масової інформації та небайдужих осіб повідомляти їм інформацію, яку працівники Бюро можуть використовувати для виявлення необґрунтованих активів і збору необхідних доказів.

"Якщо ви володієте інформацією про незаконно отримане майно або про те, що вартість придбаного чиновником майна явно занижена, повідомте про це… Керівництво ДБР тримає це питання на особистому контролі, а всі отримані відомості ретельно перевірятимуться. ДБР активно виявляє необґрунтовані активи посадовців", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в четвер.

Як приклад у ДБР навели інформацію про наявність у народного депутата України активів, непідтверджених офіційними доходами. У 2020 році він придбав квартиру в Києві вартістю 7,6 млн грн, а за 2019 рік він задекларував лише $4 тис. і в 2020 році отримав дохід у розмірі 4,8 млн грн, не зазначивши інших джерел доходів і фінансових зобов'язань. Отже, різниця між декларованими доходами і ціною квартири перевищила 2,7 млн грн. Відповідні матеріали передано Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"Таких випадків, на жаль, багато, тому чекаємо на вашу допомогу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляти про такі порушення в ДБР просять або через електронну форму на офіційному веб-сайті відомства, яку також можна заповнити анонімно, або телефоном, електронною або звичайною поштою, під час особистого прийому в приймальні центрального апарату ДБР або залишивши там повідомлення у спеціальній урні для кореспонденції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА