14:43 08.07.2021

У Вінниці викрили майнінг-ферму, що працювала на території обленерго

2 хв читати
У Вінниці викрили майнінг-ферму, що працювала на території обленерго

Служба безпеки України викрила та задокументувала незаконний відбір великих обсягів електричної енергії у Вінниці, який здійснювали організатори ферми для майнінгу криптовалюти.

Як повідомляє прес-служба СБУ, незаконне підприємство розміщувалося безпосередньо в одному з колишніх складських приміщень АТ "Вінницяобленерго" на проммайданчику підприємства.

"Зловмисники незаконно відбирали електричну енергію з мереж АТ "Вінницяобленерго". Щоб приховати свою діяльність, вони використовували умовні засоби обліку споживання електричної енергії", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що це найбільша підпільна криптоферма, яку коли-небудь виявляли українські правоохоронці, на її території вилучено майже 5 тис. одиниць комп'ютерної техніки.

"Під час санкціонованих обшуків за місцем функціонування ферми та за адресами мешкання фігурантів було вилучено 3800 ігрових приставок, понад 500 відеокарт, 50 процесорів, чорнову документацію з обліку споживання електроенергії, блокноти, телефони, флеш-накопичувачі", - повідомляють у спецслужбі.

Як повідомляється, за попередніми висновками фахівців, щомісячна сума збитків від такої діяльності може становити від 5 до 7 млн грн.

"При цьому незаконний відбір електроенергії міг призвести до глобальних наслідків - без світла могли залишитися цілі квартали Вінниці", - зазначають у СБУ.

Там наголошують, що наразі тривають оперативно-слідчі дії для встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності, зокрема причетності посадових осіб АТ "Вінницяобленерго".

"Правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 188-1 (викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) КК України", - додають у спецслужбі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА