19:55 08.07.2021

СБУ затримала фальшивомонетника, який перебуває в санкційних списках РНБО

1 хв читати
СБУ затримала фальшивомонетника, який перебуває в санкційних списках РНБО

Служба безпеки України викрила злочинну групу, яка збувала великі суми підроблених грошей, які навіть пристрій для перевірки грошей не ідентифікував як підробку.

Як повідомляє прес-служба СБУ в четвер, організатором схеми є громадянин РФ, який фігурує в санкційних списках Ради національної безпеки і оборони та вважається кримінальним авторитетом.

"Також до злочинного угрупування входили й інші громадяни РФ та України. Вони збували фальшиві банкноти, які надходили в Україну з-за кордону, нижче за номінальну вартість. Співробітники СБУ затримали організатора та одного з учасників угруповання", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що за місцем проживання, реєстрації та в особистих автомобілях фігурантів здійснено санкціоновані обшуки.

"Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України", - наголошують у спецслужбі.

Там додають, що їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення грошової застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА