07:10 09.07.2021

До вбивства президента Моїза причетні колумбійці і американці - влада Гаїті

2 хв читати
До вбивства президента Моїза причетні колумбійці і американці - влада Гаїті

Група добре озброєних найманців, яка брала участь у вбивстві президента Гаїті Жовенеля Моїза, складалася з 26 колумбійців і двох американців гаїтянського походження, встановили правоохоронці Гаїті.

Силам безпеки Гаїті вдалося визначити, що найманці ховалися в будинку в передмісті столиці Порт-о-Пренса, перестрілка під час їх нейтралізації тривала до пізньої ночі, в четвер влада затримала кількох підозрюваних.

"Іноземці приїхали в нашу країну, щоб убити президента. Там були... 26 колумбійців, упізнаних за паспортами...,а також двоє американців з Гаїті", - сказав начальник національної поліції країни Леон Шарль на прес-конференції.

Він продемонстрував кілька колумбійських паспортів, а також штурмові гвинтівки, мачете, рації та інші засоби.

За його словами, 15 колумбійців і два американці були захоплені, троє найманців ліквідовано, вісім перебувають у бігах.

Міністр оборони Колумбії Дієго Молано заявив, що, за попередньою інформацією, колумбійці, які брали участь у вбивстві гаїтянського лідера, - відставні військовослужбовці країни. Він запевнив, що Колумбія візьме участь у розслідуванні.

Міністр у справах голосування і міжпартійних відносин Гаїті Матіас П'єр назвав імена причетних до участі в організації вбивства американців гаїтянського походження, це - 35-річний Джеймс Солейдж і 55-річний Джозеф Вінсент. Представник держдепу США Нед Прайс на брифінгу заявив, що бачив публікації ЗМІ на цю тему, але поки не може ні підтвердити, ні спростувати наведені дані.

Президента Гаїті Жовенеля Моїза вбили у ніч на середу в своїй резиденції, його дружину було поранено, повідомив гаїтянський уряд у середу.

"Близько години ночі, 7 липня, група невідомих, деякі з яких говорили іспанською, вчинили напад на приватну резиденцію президента республіки і смертельно його поранили", - йдеться в урядовому комюніке

У документі зазначалося: "Засуджуючи цей огидний нелюдський і варварський акт, уряд країни закликає населення до спокою і запевняє, що ситуація з гарантуванням безпеки знаходиться під контролем армії і поліції".

Моїз був обраний президентом Гаїті у листопаді 2016 року і вступив на посаду в лютому 2017 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА