08:53 09.07.2021

Південна Корея другий день поспіль б'є рекорди за щоденними випадками COVID-19

2 хв читати
Південна Корея другий день поспіль б'є рекорди за щоденними випадками COVID-19

Влада Південної Кореї в п'ятницю повідомила про найбільшу кількість випадків захворювання COVID-19 за добу з початку пандемії в країні.

Згідно Корейського агентства з контролю і профілактики захворювань (KDCA), в країні за добу зареєстровано 1 тис. 316 випадків COVID-19 і два летальні випадки. Таким чином, загальна кількість заражень за час пандемії досягла 164 тис. 28, померли 2 тис. 36 осіб.

Це найбільша кількість відтоді, як країна повідомила про перший підтверджений випадок COVID-19 20 січня минулого року.

У зв'язку із зростанням випадків зараження уряд вирішив ввести в столиці країни суворі антивірусні заходи.

Прем'єр-міністр Кім Бу Гем заявив, що уряд з понеділка на два тижні введе найвищий, четвертий, рівень обмежень у Сеулі і сусідніх провінціях Кьонгідо і Інчхон.

Так, будуть заборонені збори трьох або більше осіб після 18 години. На весіллях і похоронах зможуть бути присутніми тільки родичі.

Будуть закриті розважальні заклади, зокрема нічні клуби, паби, скасують спортивні змагання з глядачами. Ресторанам буде дозволено приймати відвідувачів до 22 години.

Усі школи і дитячі сади перейдуть на онлайн-навчання з наступної середи до 25 липня. З 19 липня почнеться вакцинація старшокласників і вчителів.

Також адміністрація президента Південної Кореї повідомила, що Мун Чже Ін доручив скликати "спеціальну" нараду для обговорення кризи COVID-19 у понеділок.

Серед учасників будуть мер Сеула, губернатор провінції Кьонгідо, мер Інчхона, а також прем'єр-міністр і глава Корейського агентства з контролю і профілактики захворювань.

Зі свого боку, міністр охорони здоров'я Квон Ток Чоль закликав громадськість суворо дотримуватися найжорсткіших обмежень. За його словами, четверта хвиля може стати останньою кризою пандемії, перш ніж держава досягне колективного імунітету.

Органи охорони здоров'я попередили, що найгірше, можливо, ще попереду.

За прогнозами KDCA, в гіршому випадку кількість інфекцій за день може досягти 2 тис. 140 до кінця місяця. Якщо ситуація не погіршиться, то в кінці липня середньодобова кількість нових випадків зараження може скласти 1 тис. 400.

Якщо вакцинація набере обертів і люди будуть суворо дотримуватися обмежень, кількість випадків зараження до вересня може скоротитися до 260-415, повідомили в KDCA.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА