12:01 09.07.2021

Зеленський підписав закон про збільшення видатків на потреби Державної судової адміністрації

2 хв читати
Зеленський підписав закон про збільшення видатків на потреби Державної судової адміністрації

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо врегулювання питання оплати праці співробітників апаратів судів, який парламент ухвалив 17 червня 2021 року.

"Право на своєчасну виплату заробітної плати захищене законом. Але це право систематично порушується стосовно працівників апаратів судів. Так, на 2021 рік заявлене фінансове забезпечення системи правосуддя становить лише 38,4% від потреби. Визначених бюджетом коштів не вистачає на виплату заробітної плати працівникам апаратів місцевих та апеляційних судів, навіть у межах обов’язкових мінімальних виплат. На необхідності фінансового забезпечення судів також наголошують міжнародні інституції, зазначаючи, що суди потребують достатніх ресурсів", - повідомляє Офіс президента України.

Закон також дасть змогу врегулювати питання оплати праці співробітників апаратів судів та забезпечить належні умови для роботи судів, що гарантовано Конституцією України.

Зокрема, документ вносить зміни до державного бюджету на поточний рік, збільшуючи видатки Державній судовій адміністрації України за програмою "Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя" на 742 млн грн.

"Це дасть змогу частково вирішити першочергову потребу в збільшенні обсягу видатків на виплату заробітних плат для працівників апаратів судів", - йдеться у повідомленні.

Закон набуває чинності наступного дня після оприлюднення.

Як повідомлялося, 17 червня Верховна Рада ухвалила закон "Про державний бюджет України на 2021 р." про збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами".

Законом збільшено за загальним фондом держбюджету видатки Державній судовій адміністрації України за бюджетною програмою "Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя" за рахунок зменшення на таку саму суму обсягу фінансування Міністерства молоді та спорту України за бюджетною програмою "Підготовка та участь національних збірних команд у Паралімпійських і Дефлімпійських іграх".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА