12:39 09.07.2021

ДБР перевіряє інформацію про присвоєння чиновниками Києва коштів під час будівництва Бортницької станції аерації

1 хв читати
ДБР перевіряє інформацію про присвоєння чиновниками Києва коштів під час будівництва Бортницької станції аерації

Державне бюро розслідувань (ДБР) перевіряє інформацію про присвоєння посадовими особами Київської міської державної адміністрації (КМДА) і "Київводоканалу" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації в Києві та реконструкції комунальних об'єктів.

"За попередніми даними, чиновники перевищили службове становище і завищили вартість проведених робіт і куплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Вивчається можливість виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадових осіб податкової", - повідомляє прес-служба ДБР.

Встановлено також, що "Київводоканал" у 2020 році після проведення двох тендерів на виконання будівельних робіт із реконструкції ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектора у Подільському районі та каналізаційного колектора в Оболонському районі Києва використовував залізобетонні труби, вартість і технічні показники яких були значно нижче, ніж заявлені у тендерній документації на сайті "Прозорро".

Під час обшуків на підприємствах співробітники ДБР вилучили документацію, що стосується виконання будівельних робіт на вищезазначених об'єктах. Причетних осіб встановлюють.

Розпочато досудове розслідування за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Раніше у "Київводоканалі" повідомили, що співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) прийшли до них з обшуками у головний офіс. "Київводоканал" заявив, що надає всю необхідну інформацію і співпрацює зі слідчими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА