14:17 09.07.2021

Майже половина українців не знає, де розташований Бабин Яр – опитування

2 хв читати
Майже половина українців не знає, де розташований Бабин Яр – опитування

44,8% українців не знають, де розташований Бабин Яр, свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології на замовлення Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

Зокрема, на запитання, де розташований Бабин Яр, 55% респондентів відповіли, що в Києві, 18,4% – в якомусь іншому місті, 26,4% – сказали, що не знають, а 0,3% відмовилися відповідати.

На запитання, що для респондентів означає Бабин Яр, 27,3% відповіли, що це місце пам'яті українських євреїв – жертв Голокосту, влаштованого нацистським режимом, 37,5% – місце пам'яті жертв нацистського режиму, людей усіх національностей (євреїв, українців, росіян, циган), 14,3% – місце пам'яті жертв тоталітарних режимів, і нацистського, і радянського, 10,9% – місце пам'яті жертв нацистського режиму – радянських громадян різних національностей, 1,1% – інше, а 8,9% не змогли відповісти.

Також респондентів запитали, як вони ставляться до вшанування пам'яті загиблих у Бабиному Яру. 76% відповіли, що потрібно вшановувати на державному рівні, 10,5% – потрібно вшановувати на місцевому рівні, 3,6% – це питання пам'яті вузької групи людей, 5,4% – мені однаково як це вшановуватимуть, а 4,5% не змогли відповісти.

Крім того, людей запитали, хто має фінансувати створення меморіалу та музею в Бабиному Яру.

21,6% відповіли, що виключно український уряд з держбюджету, 13,5% – держава та приватні меценати – громадяни України, 39,2% – держава і приватні меценати – громадяни різних країн, 4,1% – приватні меценати – громадяни України, 5,8% – приватні меценати – громадяни різних країн, 11,4% – однаково, хто фінансуватиме, а 4,3% не змогли відповісти на запитання.

Всеукраїнське опитування було провів Київський міжнародний інститут соціології у травні-червні 2021 року на замовлення Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

Польовий етап дослідження проходив із 1 до 7 червня 2021 року. Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI).

Загалом у рамках дослідження було проведено 2003 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і з дизайн-ефектом 1.1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2.1% для показників, близьких до 25 або 75%, 1,5% для показників, близьких до 10 або 90%, 1,1% для показників, близьких до 5 або 95%, 0,5% для показників, близьких до 1 або 99%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА