16:03 09.07.2021

Київрада звернулася до Кабміну і ДАБІ з проханням не допустити введення в експлуатацію "будинку-монстра" на Подолі - заступник голови КМДА Бондаренко

3 хв читати
Київрада звернулася до Кабміну і ДАБІ з проханням не допустити введення в експлуатацію "будинку-монстра" на Подолі - заступник голови КМДА Бондаренко

Київрада звернулася до Кабінету Міністрів України та Державної архітектурно-будівельної інспекції з проханням не допустити введення в експлуатацію "будинку-монстра", розташованого на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі столиці.

Як повідомляє прес-служба Київської міської ради, відповідну заяву зробив заступник міського голови - секретар Київради, голова Київської міської організації партії "УДАР Віталія Кличка" Володимир Бондаренко. Він зазначив, що звернення підтримали 76 депутатів Київради.

"Земельна ділянка розташована в Центральному історичному ареалі міста, в археологічній та архітектурній зонах. Наша позиція незмінна - поверховість цього будинку має бути приведена до первинних показників. Міська влада продовжує відстоювати позицію громади, саме тому ми звернулися до Кабінету Міністрів України та Державної архітектурно-будівельної інспекції Україна з метою недопущення експлуатації цієї будівлі", - наголосив заступник міського голови.

Раніше він заявляв, що міська влада і далі боротиметься проти введення в експлуатацію "будинку-монстра" на Подолі.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва ухвалою від 9 лютого 2015 року заборонив Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю в Києві погоджувати і видавати ТОВ "Пателі Лізинг" як забудовнику документи про готовність до експлуатації житлово-офісного комплексу (ЖОК) "Поділ Престиж".

Причиною судових розглядів щодо цього об'єкта стало ігнорування забудовником будівельних норм й організація самовільної надбудови верхніх поверхів будівлі.

За даними департаменту містобудування та архітектури КМДА, йдеться про збільшення "Пателі Лізинг", яке скористалося прогалинами в містобудівному законодавстві, висотності ЖОК із 8 до 12 поверхів, яку виявила в 2011 році повторна експертиза проектної документації об'єкта будівництва, погодженої департаментом у 2009 році на підставі позитивного висновку держпідприємства "Укрдержекспертиза".

Відповідно до зазначеної ухвали суду, Державній реєстраційній службі України було заборонено здійснювати дії, пов'язані з реєстрацією прав власності на ЖОК "Поділ Престиж".

Проект ЖОК передбачає зведення 12-поверхового багатофункціонального комплексу загальною площею 29 тис. кв. м, з яких площа апартаментів квартирного типу - 13,2 тис. кв. м (6-12-й поверхи), офісних приміщень - 12,9 тис. кв. м (2-5-й поверхи), торговельних - 1,1 тис. кв. м (магазин, а також ресторан і кафе на 35 і 40 місць відповідно на першому поверсі).

У листопаді 2019 року Господарський суд Києва зобов'язав фірму знести чотири поверхи вище восьмого поверху будинку (9-12-й поверхи), адже вони не були передбачені проектом та є самовільно побудованими.

21 жовтня 2020 року Північний апеляційний господарський суд України рішення скасував і провадження у справі закрив. Пізніше рішення апеляції оскаржили в касаційній інстанції.

У листопаді минулого року Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Державну архітектурно-будівельну інспекцію видати ТОВ "Пателі Лізинг" сертифікат на будівлю в центрі Києва, побудовану з перевищенням поверховості на вул. Нижній Вал, 27-29.

ТОВ "Пателі Лізинг" створено в 2002 році. Основним видом діяльності є будівництво будівель. Станом на 12 лютого 2015 року портфель завершених будівельних об'єктів компанії, крім ЖОК, становив вісім житлових будинків у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА