15:32 10.07.2021

Єрмак і Нуланд обговорили виконання Україною реформ

1 хв читати
Єрмак і Нуланд обговорили виконання Україною реформ

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак і заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд обговорили в телефонній розмові прогрес у виконанні Україною реформ, повідомив новопризначений прес-секретар президента Сергій Никифоров.

"Обговорили прогрес, якого досягла Україна за останні два тижні. Це стосується документів про ВККС, ВРП, закон про корпоративне управління, закон про СБУ. Зрозуміло, що ці документи перебувають на різних стадіях ухвалення, але вони є, і робота над ними триває. Співрозмовники зачепили також ситуацію в "Нафтогазі", – заявив Никифоров на брифінгу для ЗМІ в п'ятницю.

Також, за словами Никифорова, "співрозмовники обговорили ситуацію в Білорусі".

"Було висловлено занепокоєння тим, що відбувається там зараз", – зазначив він.

Крім того, Єрмак і Нуланд обговорили "деякі питання безпеки, пов'язані з російськими військовими навчаннями "Захід-2021".

Згідно з інформацією на сайті Офісу президента, в телефонній розмові 9 липня Нуланд і Єрмак також обговорили актуальні питання порядку денного і змістовне наповнення майбутнього візиту президента України Володимира Зеленського до США.

"Вони констатували схожість підходів та оцінок України та США щодо загроз енергетичній безпеці України та Європи, зокрема щодо наслідків реалізації проекту "Північний потік – 2", - йдеться в повідомленні.

Нуланд висловила незмінну підтримку з боку США суверенітету і територіальній цілісності України перед обличчям агресії Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА