19:15 09.07.2021

Офіс генпрокурора оскаржує зміну запобіжного заходу представнику криміналітету

2 хв читати

Прокурори офісу генерального прокурора підготували апеляційну скаргу на рішення суду про зміну запобіжного заходу особі, підозрюваній у поширенні злочинного впливу в суспільстві в статусі "злодія в законі".

Як повідомляє прес-служба офісу генпрокурора в п'ятницю, йдеться про представника криміналітету на прізвисько "Умка". Його дії класифіковано за ч.3 ст. 255-1 Кримінального кодексу України.

"Під час досудового розслідування задокументовано низку фактів вчинення злочинних дій впливовими "злодіями в законі" – їм і ще одним на прізвисько "Лаша Сван", які здійснювали злочинний вплив на території України", – повідомили в офісі генпрокурора, зазначивши, що раніше обидва були сповіщені про підозру і затримані.

У травні 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду Києва застосував до підозрюваних запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави терміном до 18 липня 2021 року включно. Однак 9 липня 2021 року суд за клопотанням сторони захисту змінив "Умці" запобіжний захід на нічний домашній арешт.

"Слідством встановлено, що «вори в законі» здійснювали розподіл так званого "злодійського общака", допомагали в організації уникнення кримінальної відповідальності іншим "кримінальним авторитетам" та вирішенні спорів між криміногенними елементами, на основі так званих "воровських понять", організовували забезпечення побуту засуджених шляхом постачання до виправного закладу продуктів харчування, сигарет та заборонених інструкціями речей – мобільних телефонів. Крім того, вони здійснювали координацію злочинної діяльності осіб за територіальним розташуванням та курували створення "call-центрів", які шляхом шахрайства обманювали потерпілих", – розповіли в офісі генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА