07:52 10.07.2021

Геращенко: Поліції важлива підтримка ЗМІ для зростання довіри українців

2 хв читати

Заступник міністра внутрішніх справ (МВС) України Антон Геращенко заявив, що підтримка журналістів і медіа є важливим фактором довіри серед українців до правоохоронних органів, повідомила прес-служба МВС.

"Я вважаю це одним із кроків у напрямі якісної взаємодії із засобами масової інформації. Ми постійно працюємо над тим, щоб довіра до поліції зростала, а це неможливо без підтримки мас-медіа", - сказав Геращенко.

За його словами, поки пресу в Україні можна вважати "четвертою владою", але одночасно існують реальні проблеми, пов'язані з журналістською діяльністю. З одного боку, це недостатня толерантність до преси з боку суспільства, а з іншого - контроль ЗМІ тими чи іншими фінансовими групами.

"В Україні права журналістів захищені законодавством - зокрема, статтями 171 і 345-1 Кримінального кодексу. Більше того, вони захищаються нарівні з правами працівників правоохоронних органів", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ.

Зі свого боку, начальник департаменту захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції Євген Макаров наголосив на актуальності і важливості захисту прав медіаспільноти.

"Для більш плідної взаємодії та оперативного обміну інформацією створено поштову скриньку для прямого діалогу з представниками мас-медіа. Всі повідомлення, які туди надходять, моментально обробляються і надсилаються для реагування до відповідних органів поліції", - сказав він.

Крім того, тимчасовий виконувач обов'язки начальника ГУНП Олександр Ганжа запевнив, що поліція області робить усе можливе для гарантування безпеки журналістів та ефективних розслідувань скоєних щодо них злочинів.

"Ми завжди відкриті для конструктивного діалогу з представниками засобів масової інформації і готові всіма передбаченими законом засобами сприяти захисту їх професійної діяльності та відновленню прав і свобод у разі порушення", - зазначив він.

У прес-службі МВС зазначили, що за словами начальника слідчого управління Олександра Саламахи за останні п'ять років слідчими підрозділами поліції Одеської зареєстровано 93 провадження щодо розслідування справ за фактами кримінальних злочинів у сфері професійної діяльності журналістів.

За його словами, ці злочини передбачені ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста), 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) і 348-1 (посягання на життя журналіста) Кримінального кодексу України.

За результатами розслідування 17 проваджень направлено до суду.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА