08:55 10.07.2021

Влада Гаїті звернулася до США з проханням надіслати військових для захисту об'єктів інфраструктури

2 хв читати
Влада Гаїті звернулася до США з проханням надіслати військових для захисту об'єктів інфраструктури

Держдепартамент США підтвердив, що після вбивства президента Гаїті Жовенеля Моїза гаїтянська влада звернулася до Вашингтона з проханням направити групу військових для надання допомоги в захисті інфраструктурних об'єктів.

"Уряд Гаїті попросив допомоги в гарантуванні безпеки і проведенні розслідувань, і ми як і раніше підтримуємо регулярні контакти з гаїтянськими офіційними особами, щоб обговорити, яким чином Сполучені Штати можуть допомогти", - цитує представника держдепу The Guardian.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі повідомила журналістам, що США направлять делегацію, що включає високопоставлених співробітників ФБР і міністерства внутрішньої безпеки на Гаїті якомога швидше, щоб розібратися в тому, яка допомога може знадобитися.

Щодо прохання до США надіслати війська для захисту життєво важливих об'єктів інформував журналістів міністр у справах голосування і міжпартійних відносин Гаїті Матіас П'єр. Він мотивував звернення тим, що американські президент Джо Байден і держсекретар Ентоні Блінкен пообіцяли допомогти Гаїті.

"Група, яка фінансувала найманців, хоче створити хаос у країні. Атака на запаси газу і аеропорт може бути частиною плану", - сказав міністр.

В інтерв'ю телеканалу CNN він зазначив, що запит стосується обмеженої кількості військовослужбовців - приблизно 500 осіб.

П'єр також повідомив журналістам деяких ЗМІ, що з аналогічним проханням влада Гаїті звернулася в ООН.

Миротворча військова місія ООН в Гаїті припинила діяльність у жовтні 2019 року.

Як повідомлялося, група добре озброєних найманців, яка брала участь у вбивстві президента Моїза, складалася з 26 колумбійців і двох американців гаїтянського походження, повідомили раніше правоохоронці Гаїті.

"Іноземці приїхали в нашу країну, щоб убити президента. Там були (...) 26 колумбійців, упізнаних за паспортами, (...) а також двоє американців з Гаїті", - сказав начальник національної поліції країни Леон Шарль на прес-конференції .

Міністр оборони Колумбії Дієго Молано заявив, що, за попередньою інформацією, колумбійці, які брали участь у вбивстві гаїтянського лідера, - відставні військовослужбовці країни. Він запевнив, що Колумбія візьме участь у розслідуванні.

Президент Гаїті Жовенель Моїз убитий в ніч на середу в своїй резиденції, його дружина була поранена, повідомив гаїтянський уряд у середу.

Моїз був обраний президентом Гаїті у листопаді 2016 року і вступив на посаду в лютому 2017 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА