11:49 10.07.2021

Парадні розрахунки на День Незалежності України пройдуть новим стройовим кроком, скандал із підборами штучний - Міноборони

2 хв читати
Парадні розрахунки на День Незалежності України пройдуть новим стройовим кроком, скандал із підборами штучний - Міноборони

У Міністерстві оборони України не виключають, що скандал навколо парадного взуття для жінок-військовослужбовців був викликаний штучно для підняття рейтингу окремих політичних сил.

У прес-релізі управління преси та інформації Міністерства оборони України наводиться думка військового експерта, генерал-лейтенанта Ігоря Романенка. За його словами, окремі люди, окремі політичні сили підняли проблему на рівному місці, щоб передусім підняти свій рейтинг.

У Міноборони нагадали, що форма для військовослужбовців, зокрема жінок, була затверджена в 2017 році. Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що на параді бойові частини повинні йти в польовій формі одягу, в берцях, а не бойові, тобто всі навчальні заклади, - в парадній формі одягу.

Крім того, в прес-релізі пояснюється, що на параді буде жіноча "коробка", а не змішана, оскільки особливості чоловічої і жіночої статі різні. "І сформувати змішаний парадний розрахунок в єдиному форматі, тобто щоб учасники були одного зросту, мали однаковий розмір грудної клітини, неможливо. А вищезазначені параметри важливі, оскільки під час виконання стройових прийомів вони впливають на дотримання рівності в шеренгах і колонах", - зазначено в повідомленні.

"Нагадаємо тільки про те, що клацати підборами, як пруси на муштрі, на параді до 30-ї річниці Незалежності України ніхто не буде. Наше військо переходить на новий стройовий крок. Від старого він відрізняється тим, що раніше нога мала підніматися від землі на 15-20 сантиметрів, зараз же - на 10-15 см", - поінформували в Міноборони.

Там також відзначили, що взуття з підборами носять жінки в багатьох арміях світу, таких як Туреччина, Кіпр, Польща і Японія, Чилі.

Як повідомлялося, раніше в Міністерстві оборони України поінформували, що на параді до Дня Незалежності на Хрещатику в Києві курсантки маршируватимуть у взутті на підборах. Це рішення викликало критику з боку користувачів соцмереж і опозиційних політиків.

Пізніше народні депутати закликали міністра оборони Андрія Тарана провести службове розслідування з приводу рішення про необхідність курсанткам марширувати у взутті на підборах під час параду до Дня Незалежності на Хрещатику і попросити за це вибачення у жінок-військовослужбовців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА