16:09 10.07.2021

Справедливість у виплаті пенсій військовим буде відновлена - Зеленський

2 хв читати
Справедливість у виплаті пенсій військовим буде відновлена - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду вжити заходів для відновлення справедливості в питанні виплати пенсій військовим пенсіонерам.

"Через недосконалі зміни до Закону Про індексацію доходів українців, які ухвалені ще в 2017 році, не було врегульовано питання про індексацію пенсій військових. В результаті утворилася суттєва різниця між пенсіями, які були призначені до 2018 року, і новими виплатами", - повідомила прес-служба президента в суботу.

Для відновлення справедливості з ініціативи президента Міністерство соціальної політики розробило рішення про підвищення виплат військовослужбовцям, які перебувають на пенсії. "Відповідну постанову Кабінет Міністрів України ухвалить на наступному засіданні", - наголошується в повідомленні.

Це рішення покликане зменшити наявні диспропорції. Зокрема, передбачається, що з 1 липня цього року буде встановлена доплата в розмірі 2 тис грн для майже 400 тис.військових пенсіонерів, яким було призначено пенсії до 1 березня 2018 року. Мінімальна пенсійна виплата військовим буде встановлена на рівні 3854 грн.

Також будуть підвищені і виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність. "Понад 40 тис.осіб отримають підвищення майже в 700 грн", - йдеться в прес-релізі.

Зеленський зазначив, що у держави є ресурс для виправлення несправедливостей і збільшення соціальних стандартів. "Незважаючи на негативний вплив коронакризи, завдяки боротьбі зі схемами та ефективній роботі з наповнення бюджету фіксується перевиконання держбюджету за доходами. Тому ресурс, що з'явився, спрямовуватиметься насамперед на підтримку українців і на виправлення тих несправедливостей у соціальній політиці, які ми успадкували від попередньої влади. Зокрема, буде подолана диспропорція в пенсійних виплатах для військових", - наголосила прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА