17:54 10.07.2021

У Києві 15 липня стартує ювілейний фестиваль "Тиждень австрійського кіно – 2021"

2 хв читати
У Києві 15 липня стартує ювілейний фестиваль "Тиждень австрійського кіно – 2021"

10-й фестиваль "Тиждень австрійського кіно" стартує в Києві 15 липня. До цьогорічної програми увійшли п’ять повнометражних фільмів, повідомляє компанія "Артхаус Трафік".

Відкриє фестиваль екранізація однойменної філософської повісті видатного письменника Германа Гессе "Нарцис і Ґольдмунд". Події картини розгортаються в пізньому Середньовіччі навколо двох друзів-послушників із відлюдного німецького монастиря. Стрічку номіновано на Німецьку кінопремію 2020 у категоріях "Найкращий грим" та "Найкраща робота художника-постановника".

Драма "Розбий моє серце" розповідає історію ромів Пепе та Марсели, які змушені жебракувати в заможному Відні. У 2018 році робота стала Найкращим ігровим фільмом Фестивалю південно-східного європейського кіно в Лос-Анджелесі, а на Кінофестивалі в Бібераху найкращим визнали сценарій картини.

Документальний фільм "З Австрії до Австралії" зображує пригоди двох друзів, які вирушили у велосипедну подорож протяжністю у 18 тис. км. На їхньому шляху – 19 країн, непередбачувані виклики, труднощі та відкриття.

Головний герой драми "Лисиця в норі" – вчитель у в'язничній школі. Знайомство з однією з нових учениць, таємничою та замкненою в собі Самірою, змушує його згадати свій найбільший страх. Картину нагороджено за Найкращу режисуру на Кінофестивалі ім. Макса Офюльса в 2020 році, а також за Найкращий монтаж та Спеціальною відзнакою в категорії "Нагорода ім. Томаса Плуча за сценарій" на Кінофестивалі "Діаґонале" в 2021 році.

Спеціальною подією фестивалю стане показ драми "Піаністка" (2001) Міхаеля Ганеке, чим відзначається 20-річчя з виходу стрічки на екрани. Фільм розповідає про професорку Віденської консерваторії, яка не має особистого життя й досі спить у ліжку з мамою. Коли ж у неї закохується один з її учнів, вона шокує його абсолютно дикими реакціями на юнацьке почуття. Стрічка одержала Гран-прі, а також нагороди Найкращим акторці та акторові Каннського кінофестивалю в 2001 році.

Тиждень австрійського кіно пройде в Києві (кінотеатр "Жовтень") 15–21 липня. В інших містах України фестиваль відбудеться восени. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Організатори фестивалю: Австрійський культурний форум у Києві та компанія "Артхаус Трафік".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА