20:02 10.07.2021

Туркменістан стягує важку військову техніку в місто на кордоні з Афганістаном

2 хв читати
Туркменістан стягує важку військову техніку в місто на кордоні з Афганістаном

Туркменістан стягує в місто Серхетабат на кордоні з Афганістаном важку військову техніку - танки, гармати і бронетранспортери, повідомляє в суботу Turkmen.news з посиланням на власні джерела.

Це відбувається на тлі наближення до туркменських кордонів бойовиків угруповання "Талібан". Редакція має в розпорядженні світлини, однак видання відмовилося публікувати в інтересах безпеки авторів зйомки.

За останню добу, передає Turkmen.news, посилаючись на неназвані джерела, в зазначеному районі чутно стрілянину і кілька потужних вибухів, що доносилися з афганської території.

Про звуки зіткнень розповіли і місцеві жителі, пише портал. У четвер вони повідомили про те, що бачили, як у бік кордону їхали військові мотоцикли і вісім вантажівок з повністю екіпірованими солдатами.

Видання пише з посиланням на джерела, що, тим часом туркменські офіцери евакуюють родини подалі від кордону з Афганістаном.

Декількома днями раніше Туркменістан закрив один зі своїх прикордонних пунктів через те, що навколишня місцевість опинилася під контролем талібів. Це призвело до припинення експорту продуктів з Туркменістану і стало причиною економічних проблем у місцевого туркменського населення.

Напередодні повідомлялося, що прикордонне місто Іслам-Кала, що вважається одними з головних торговельних воріт до Ірану, і прикордонне місто Торгунді, що вважається торговими воротами до Туркменістану, обидва в провінції Герат на заході Афганістану, перейшли до руху "Талібан", підтвердила в п'ятницю місцева влада, повідомляє сайт афганського телеканалу Tolo News.

"Талібан" також оголосив про захоплення митниці Іслам-Кала і прикордонного міста Торгунді.

Рух "Талібан" за останні місяці поступово посилює свої позиції в різних афганських провінціях. Це відбувається на тлі виведення з Афганістану сил США і їх партнерів.

Агентство "Мехр" писало, що за тиждень таліби захопили в Афганістані низку областей, що межують з Іраном, Таджикистаном, Туркменістаном, Китаєм і Пакистаном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА