07:40 11.07.2021

Російські найманці на Донбасі систематично заважають роботі Місії ОБСЄ

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі систематично заважають роботі Місії ОБСЄ

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін інформує про систематичне перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО.

Зокрема, в щоденному звіті СММ ОБСЄ від 8 липня 2021 зазначено про недопущення патруля Місії на блокпостах збройних формувань, поблизу окупованих населених пунктів Молодий Шахтар і Новоазовськ, посилаючись на "накази від командирів" і "проведення навчань з бойовою стрільбою в цьому районі".

"Спостерігачам не вдалося отримати доступ до постійного місця зберігання озброєння і до місць розміщення відведеного важкого озброєння в тимчасово непідконтрольних уряду районах Донецької області, оскільки члени незаконних збройних формувань наказали спостерігачам покинути ці райони, посилаючись на "накази від командирів", - зазначили представники Місії.

Також поблизу Довгого російські найманці заборонили патрулю Місії перебувати в цьому районі.

Крім того БПЛА Місії піддавалися впливу перешкоджання сигналу GPS унаслідок глушіння, здійснюючи проліт над тимчасово непідконтрольною уряду України територією над населеними пунктами Харцизьк, Липське і Піонерське. Під час останнього польоту команда Місії втратила контроль над просторовим положенням БПЛА. Спостерігачам не вдалося повернути літальний апарат.

У Місії ОБСЄ переконані, що своїми діями російські найманці намагаються приховати від міжнародних спостерігачів факти своїх порушень.

Крім того, з метою дискредитації Збройних сил України, противник вкотре, використовуючи комплекси РЕБ російського виробництва, здійснював глушіння БПЛА СММ малого радіусу дії під час 2-х польотів поблизу підконтрольного уряду України населеного пункту Авдіївка.

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні дії російсько-окупаційних військ, які призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і загалом у районі проведення операції Об'єднаних сил", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА