19:29 11.07.2021

Афганські силовики відновили контроль над логістичним терміналом на кордоні з Туркменістаном

2 хв читати
Афганські силовики відновили контроль над логістичним терміналом на кордоні з Туркменістаном

Афганський сухий торговий порт Акіна на кордоні з Туркменістаном перебуває під контролем сил оборони і безпеки Афганістану, повідомляє прес-центр 209 корпусу афганської національної армії "Шохін".

Повідомляється, що начальник штабу 6-ї прикордонної бригади полковник Себгатулли Нурі, який очолює об'єднані урядові сили, дислоковані в Акіні, заявив, що в порту вжито серйозних заходів безпеки для їх стабільної діяльності.

"Ситуація в сфері безпеки в цьому районі перебуває під повним контролем урядових сил, в радіусі 12 км від торгового порту Акіна створено пояс безпеки, і ми не дозволимо терористам зашкодити вашій роботі", - заявив Нурі, чиї слова цитує прес-служба 209 корпусу.

Акіна - один із двох портів, що межують з Туркменістаном. Інший - Торгунді у західній провінції Герат поки перебуває під контролем бойовиків руху "Талібан". Про обставини звільнення порту Акіни не повідомляється.

Тим часом прес-центр міністерства оборони Афганістану повідомив, що за минулу добу в ході бойових зіткнень у всій країні вбито 206 талібів, 101 поранено і 13 арештовано. За відомостями військового відомства, бойові зіткнення упродовж доби тривали на території провінцій Лагман, Кунар, Нангархар, Кандагар, Бадгіс, Джаузджан, Саманган, Сарі-Пул, Балх, Тахар і Баміан.

Сухий порт являє собою внутрішній термінал, безпосередньо з’єднаний автомобільним або залізничним сполученням з морським портом. Він виконує функції центру для перевалки морських вантажів на внутрішніх напрямках.

На додаток до перевалки вантажів, сухі порти можуть також приймати вантажі на зберігання і надавати послуги з митного оформлення товарів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА