20:27 11.07.2021

У Тбілісі триває акція проти уряду Грузії в зв'язку зі смертю телеоператора, якого побили противники ЛГБТ

1 хв читати
У Тбілісі триває акція проти уряду Грузії в зв'язку зі смертю телеоператора, якого побили противники ЛГБТ

У Тбілісі перед будівлею парламенту Грузії проходить численна акція протесту в зв'язку зі смертю в ніч на неділю оператора опозиційного телеканалу "Пірвелі ТБ" Лексо Лашкарави, який 5 липня був побитий учасниками акції проти маршу ЛГБТ-спільноти.

Під час акції журналісти "Пірвелі ТБ" закликають прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі подати у відставку з посади, обвинувачуючи його в смерті Лашкарави. Журналісти заявляють, що залишаться на площі перед парламентом доти, поки прем'єр не піде у відставку.

Тим часом МВС Грузії розповсюдило попередню інформацію про причини смерті Лашкарави. У МВС, зокрема, озвучили версію, не пов'язану з побиттям.

Директор департаменту кримінальної поліції МВС Мамука Челідзе заявив на брифінгу, що слідство не виключає версію, що причиною смерті оператора могло стати передозування наркотиків. "Триває слідство, і ми готові залучити до нього не тільки незалежних експертів, а й міжнародних експертів-криміналістів", - сказав Челідзе.

5 липня на журналістів у Тбілісі напав агресивний натовп, незадоволений акцією "Марш гідності", який повинен був пройти на підтримку ЛГБТ-спільноти. В результаті постраждало понад 50 співробітників ЗМІ, включно з операторами, журналістами, фотографами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА