11:05 12.07.2021

У Києві затримали валютних шахраїв, які наїхали на поліцейського під час втечі

2 хв читати
У Києві затримали валютних шахраїв, які наїхали на поліцейського під час втечі

Столичні правоохоронці затримали та повідомили про підозру чоловікові та жінці, які під приводом обміну валют заволоділи грошовими коштами киянина сумою $46 тис. і скоїли наїзд на поліцейського під час спроби втечі, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури в понеділок.

"Згідно з матеріалами слідства, зловмисники розмістили оголошення в мережі інтернет щодо обміну іноземної валюти за вигідним курсом. Відгукнувшись на зазначене оголошення, потерпілий домовився про зустріч з останніми з метою обміну $46 тис. Під час зустрічі потерпілий сів до автомобіля зловмисників і передав грошові кошти для обміну. В свою чергу останні передали йому сумку з купюрами, схожими на національну валюту України", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що, виходячи з автомобіля, потерпілий побачив, що замість грошових коштів йому надали сувенірні купюри й почав вимагати повернути йому кошти. У свою чергу зловмисники швидко зірвалися з місця та намагалися втекти з місця вчинення злочину.

"Під час переслідування працівниками поліції жінка, яка перебувала за кермом, пошкодила кілька припаркованих автомобілів і здійснила наїзд на поліцейського, завдавши останньому тілесних ушкоджень. Інший співучасник у цей час вибіг з автомобіля та втік", - повідомляють у прокуратурі.

Зазначається, що жінку, яка перебувала за кермом авто, затримали в порядку ст. 208 КПК України. Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 345, ч. 5 ст. 186 КК України.

За результатами проведених заходів упродовж доби правоохоронцям вдалося встановити особу спільника та затримати його на території Дніпропетровської області.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 186 КК України. Частину викрадених у потерпілого коштів вилучено.

"Наразі до обох підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою  з можливістю внесення застави сумою 688 тис. грн", - наголошують правоохоронці.

Вони уточнюють, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 13 років із конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА