11:23 12.07.2021

За заворушеннями останніх днів у Тбілісі стоять Саакашвілі та його прихильники, вважає прем'єр Грузії

2 хв читати
За заворушеннями останніх днів у Тбілісі стоять Саакашвілі та його прихильники, вважає прем'єр Грузії

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає, що за заворушеннями 5-6 липня в Тбілісі, коли агресивні люди побили понад 50 журналістів, стоять радикальні, реваншистські сили на чолі з колишнім президентом Міхеілом Саакашвілі.

"Це була чергова невдала змова проти держави, яку готують антидержавні й антицерковні сили, за якими стоять Саакашвілі та його прихильники", - сказав Гарібашвілі в понеділок на засіданні уряду.

При цьому, на думку прем'єр-міністра, Саакашвілі та його радикальна група причетні і до оголошення проведення маршу ЛГБТ-спільноти 5 липня в центрі Тбілісі, і до мобілізації противників цієї спільноти.

"Усе це робилося для створення в Грузії хаосу, дестабілізації, громадянського протистояння, через які Саакашвілі та його прихильники намагалися прийти до влади. Ми запобігли цим спробам", - сказав Гарібашвілі.

Він дав оцінку й недільній акції журналістів, які вимагали його відставки.

"Це була класична антидержавна, антицерковна й антинародна акція, на якій були висунуті вимоги не лише відставки уряду, а й патріарха Ілії Другого. Цю акцію організували опозиційні телеканали, безпосередньо керовані Саакашвілі. В цих телеканалів і Саакашвілі одна мета - якнайшвидше скинути чинну владу", - сказав Гарібашвілі.

Він висловив співчуття родині померлого в неділю телеоператора Олександра Лашкарава, якого 5 липня побили під час виконання своїх службових обов'язків.

"На жаль, цей трагічний випадок певні радикальні сили спробували використати для своїх політичних цілей", - сказав Гарібашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА