13:14 12.07.2021

СБУ нейтралізувала міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів

2 хв читати
СБУ нейтралізувала міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували діяльність міжрегіональної мережі ворожих інтернет-агентів, які за вказівкою кураторів із РФ закликали до зміни державного кордону України та ведення агресивної війни, повідомляє прес-служба СБУ.

"Під час слідчих дій правоохоронці виявили у зловмисників комп'ютерну техніку, засоби зв'язку та проекти інформаційних повідомлень, які слугують доказами протиправної діяльності. Встановлено, що для анонімізації спілкування з "кураторами" учасники мережі використовували картки іноземного оператора стільникового зв'язку", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Києві під час спецоперації викрито координатора столичного кіберугруповання, яке поширювало заклики до порушення територіальної цілісності України та ведення агресивної війни.

"Крім того, зловмисники спеціалізувалися на поширенні дезінформації на основі публікацій так званих блогерів російських інтернет-ресурсів. Для проведення незаконної діяльності учасники групи створили чотири сайти і п’ять спільнот у соціальних мережах", - наголошують у спецслужбі.

Крім того, в Маріуполі викрили учасницю мережі, яка розміщувала в інтернеті матеріали щодо зміни меж державного кордону. Інструкції для проведення інформаційних атак вона отримувала від "координаторів" з ОРДЛО.

У Дніпрі заблокували діяльність місцевого інтернет-агітатора, який публічно закликав до порушення територіальної цілісності Української держави та підтримки незаконних збройних формувань. Свої публікації він розміщував на власній сторінці в одній із соціальних мереж.

"Лінгвістична експертиза підтвердила приналежність виявленого контенту до матеріалів, які становлять загрозу державній безпеці", - уточнюють у спецслужбі.

Там додають, що на Кіровоградщині викрили пропагандиста, який через соцмережі закликав до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

"Крім того, за матеріалами кіберфахівців СБУ засуджено ворожу агентку, яка на міжнародних інтернет-платформах закликала до ведення агресивної війни проти нашої держави", - наголошують у СБУ.

Там додають, що спецслужба продовжує заходи, спрямовані на виявлення та блокування спроб іноземних спецслужб використовувати інтернет-простір для проведення підривної діяльності проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА