Події

Нову злітно-посадкову смугу аеропорту "Одеса" відкриють 16 липня

Нову злітно-посадкову смугу Міжнародного аеропорту "Одеса" буде відкрито під час церемонії, яка розпочнеться 16 липня о 9:00, повідомила прес-служба аеропорту в понеділок.

Відповідно до прес-релізу, під час заходу буде також презентовано стратегію розвитку аеропорту на найближчі п'ять років. Участь у ньому візьме керівництво Мінінфраструктури, Державіаслужби, голови Одеської області та Одеси.

Раніше аеропорт "Одеса" повідомляв, що для підготовки нової злітно-посадкової смуги для експлуатації було видано NOTAM (міжнародне повідомлення для пілотів) A2243/21, згідно з яким аеропорт "Одеса" не прийматиме і відправляти рейси з 00:00 15 липня до 12:00 16 липня.

Нова злітно-посадкова смуга одеського аеропорту є завдовжки 2800 м і завширшки 45 м. Новий аеродром дасть змогу приймати літаки категорії D, призначені для польотів середньої і великої дальності, як-от Boeing-747-400/800, за категорією III ICAO, а також інші борти місткістю до 300 пасажирів. Загальна вартість проекту реконструкції аеродрому становить 3,9 млрд грн.

За словами екс-міністра інфраструктури Владислава Криклія, завдяки новій смузі аеропорт Одеси зможе приймати понад 2 млн пасажирів на рік, а після будівництва нової рульової доріжки - понад 5 млн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ