13:41 12.07.2021

Порошенко заявив про системне переслідування українських генералів, волонтерів і активістів з боку влади

3 хв читати
Порошенко заявив про системне переслідування українських генералів, волонтерів і активістів з боку влади

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко звинуватив нинішню владу, зокрема президента Володимира Зеленського, в організації систематичного переслідування українських генералів, волонтерів і активістів.

Відповідну заяву він зробив під час погоджувальної ради в понеділок, згадавши про судовий розгляд над колишнім заступником міністра оборони України генералом Ігорем Павловським.

"Триває судилище над бойовим генералом, організатором оборони Маріуполя Ігорем Павловським. Саме за знищення російських військ проти нього в Росії порушено кримінальну справу, що робить Павловському честь... А ось спроба посадити його до в'язниці на території України - це ганьба Зеленському, який є замовником і організатором цієї політично мотивованої справи", - зазначив п'ятий президент.

Він порівняв справу Павловського зі справами генерала Марченка, генерала Шевчука, генерала Назарова, а також ветерана АТО Андрія Антоненка (Riffmaster) і депутаток Софії Федини та Марусі Звіробій, які, за словами Порошенка, "розсипалися".

"Дивіться, який довгий список тих, кого "зелена" влада намагається запроторити за ґрати. Я хочу наголосити, що це те, чим займався Янукович. Хтось хоче бути схожим на Путіна або на Лукашенка, він дедалі більше наближається до Януковича", - резюмував нардеп.

Як повідомлялося, ДБР повідомило про підозру чиновникам "Кузні на Рибальському" та Міноборони через постачання військової техніки низької якості.

"Голова правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" підмовив заступника міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством. Чиновник міністерства дав вказівку підпорядкованим йому керівникам одного з департаментів Міноборони на безперешкодне укладення державного контракту з будівництва катерів саме із зазначеним ПрАТ", - повідомив на брифінгу начальник слідчого відділу ДБР Олег Гриняк.

Також, за інформацією ДБР, було здійснено закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва "Богдан Моторс", які не відповідають встановленим вимогам і не можуть використовуватися в Збройних силах.

Сума збитків за двома епізодами, за даними слідства, становить понад 475 млн грн.

Слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику глави Міноборони України в 2015-2019 рр.; директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони у 2015-2017 рр.; директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки у 2018-2019 рр. Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 426-1 та ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України.

Повідомлено також про підозру голові правління "Кузні на Рибальському", дії якого кваліфіковано за ч.2 ст.192, ч.4 ст.27, ч.4 ст.426-1 КК України.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" з джерел у правоохоронних органах, йдеться про колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського.

Запобіжний захід фігурантам справи обирає Печерський районний суд.

Як повідомили в ДБР, колишньому директору Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави сумою близько 475 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА