08:40 13.07.2021

Японія стурбована нарощуванням озброєння Росією і Китаєм

2 хв читати
Японія стурбована нарощуванням озброєння Росією і Китаєм

Японія занепокоєна тим, що сусідні з нею держави нарощують озброєння і активізують діяльність своїх збройних сил, йдеться в опублікованій японським оборонним відомством Білій книзі - щорічній доповіді, щодо безпеки країни і загалом положення в світі.

Зокрема, в цьому аспекті згадується Росія, яка "здійснює модернізацію своїх озброєнь, включно з ядерними", розвиває гіперзвукові і інші види сучасної зброї, активізує дії в космосі.

Як приклад загрози безпеки Японії в доповіді наголошується діяльність російських підводних човнів і ракетні пуски з атомного підводного човна класу "Борей" під час стратегічних навчань в Охотському морі в 2020 році.

У ньому також йдеться, що "китайські військові загрози у поєднанні з недостатньою прозорістю його оборонної політики стали предметом серйозного занепокоєння для регіону, включно з Японією і міжнародною спільнотою".

"Китай підтримує високий рівень зростання свого оборонного бюджету без достатньої прозорості при широкому і швидкому зміцненні своєї військової потужності в якісному і кількісному вираженні з акцентом на ядерні, ракетні, військово-морські і військово-повітряні сили", - йдеться в Білій книзі.

У ній порушується тема Тайваню, яка безпосередньо пов'язується з безпекою Японії.

"Стабілізація ситуації навколо Тайваню важлива для безпеки Японії і стабільності міжнародної спільноти", - вважає японське оборонне відомство.

Воно пише, що Китай продовжує активізувати військову діяльність навколо Тайваню, одночасно США "продемонстрували чітку позицію підтримки Тайваню у військових аспектах" шляхом продажу зброї і транзиту американських суден через Тайванську протоку.

"Хоча Вашингтон чітко позначив свою позицію щодо підтримки Тайваню з військової точки зору, малоймовірно, що Пекін піде на будь-які компроміси у своїй позиції, враховуючи, що Тайвань належить до сфери його корінних інтересів", - йдеться в доповіді.

Міноборони Японії робить у зв'язку з цим наступний висновок: "Оскільки конфлікт між США і Китаєм через Тайвань стає все більш очевидним, Японії необхідно стежити за розвитком подій з гострим відчуттям напруженості".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА