11:16 13.07.2021

ВР підтримала закон про ВККС із пропозиціями президента

1 хв читати
ВР підтримала закон про ВККС із пропозиціями президента

Верховна Рада підтримала з пропозиціями президента України Володимира Зеленського законопроект №3711-д про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС).

Відповідне рішення підтримали 305 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.

Президент пропонує вважати повноважною ВККС у разі призначення до її складу щонайменше 11 членів, з яких як мінімум шість призначені з числа суддів або суддів у відставці.

Глава держави також вносить пропозицію, згідно з якою на запит члена першого складу конкурсної комісії для організаційного, технічного забезпечення здійснення його повноважень конкурсна комісія може залучати помічників, перекладачів.

Водночас у пропозиціях президента зазначено, що фінансування діяльності таких помічників, перекладачів може здійснюватися із залученням міжнародної технічної допомоги.

Як повідомлялося, Верховна Рада 29 червня ухвалила вищезазначений законопроект, а голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав його 5 липня.

Спікер Верховної Ради очікував, що Зеленський застосує право вето до цього закону через суперечливість його статей про вагу голосу міжнародних експертів.

8 липня голова держави наклав вето на підтриманий парламентом законопроект №3711-д і повернув його зі своїми пропозиціями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА