19:46 13.07.2021

Мінцифри отримало 1,3 тис. попередніх заявок на е-резидентство, до 2023 очікує 3 тис. е-резидентів в Україні

1 хв читати
Мінцифри отримало 1,3 тис. попередніх заявок на е-резидентство, до 2023 очікує 3 тис. е-резидентів в Україні

Міністерство цифрової трансформації України отримало 1300 попередніх заявок на статус е-резидента із різних країн.

"Два тижні тому ми запустили лендінг проекту на міжнародну аудиторію. І вже отримали 1300 попередніх заявок на статус е-резидента з різних країн", – написав віце-прем'єр міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

За його словами, першою країною і найуспішнішим прикладом запуску е-резидентства стала Естонія, яка за шість років отримала понад 80 тис.е-резидентів і плюс EUR54 млн до держбюджету.

"Надихаючись досвідом іноземних партнерів, ми створюємо новий продукт, завдяки якому в України є потенціал стати найбільшим IT-хабом у Східній та Центральній Європі. Вже до кінця 2022 року очікуємо 3000 е-резидентів в Україні", – зазначив він.

На думку Федорова, проект щорічно поповнюватиме український держбюджет на $1,5 млн.

Як повідомлялося, Верховна Рада України на позачерговому засіданні у вівторок прийняла в першому читанні законопроект №5270 від 18 березня 2021 року, що вводить тимчасові (до 31 грудня 2022 року) особливості та правила оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів-підприємців (е-резидентство).

За прийняття законопроекту за основу проголосували 286 народних депутатів.

Законопроект дасть змогу іноземцям та особам без громадянства, які отримали статус е-резидента, зареєструвати себе як фізичну особу-підприємця (ФОП), здійснювати підприємницьку діяльність та сплачувати податки в Україні без необхідності перебування в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА