20:18 13.07.2021

Розгляд подання про призначення Монастирського міністром внутрішніх справ відбудеться 16 липня

3 хв читати
Розгляд подання про призначення Монастирського міністром внутрішніх справ відбудеться 16 липня

Голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський повідомив, що розгляд подання про його призначення міністром внутрішніх справ відбудеться в п'ятницю, 16 липня.

"Завтра профільний Комітет з питань правоохоронної діяльності розгляне заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Післязавтра відбудеться голосування за цією заявою про відставку. І, ймовірно, в п'ятницю відбудеться ще одне засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності і, відповідно, розгляд подання на призначення міністра внутрішніх справ", – сказав Монастирський журналістам після засідання фракції "Слуга народу" у вівторок.

Монастирський зазначив, що пропозиція від президента очолити МВС йому надійшла у вівторок вранці, і рішення для нього "було надзвичайно складним".

"Можу сказати, що прийняв найскладніше рішення у своєму житті – відповісти "так" на пропозицію президента, очолити Міністерство внутрішніх справ", - сказав Монастирський.

Він наголосив, що розуміє, "на яку жертву він йде", як особистість і як політик.

Відповідаючи на питання, чому саме йому посаду міністра МВС запропонував президент, Монастирський сказав: "Він запропонував, як людині, з якою він йшов у команді, серед перших осіб, які власне були заявлені, як команда президента, як керівника профільного комітету з питань правоохоронної діяльності, який, на його думку, зможе очолити цей напрям", - зазначив народний депутат.

Він також сказав, що не знає причини відставки Авакова, оскільки з ним поки не говорив. Монастирський також відмовився дати оцінку роботі міністра МВС Авакова.

"Давайте (прокоментую - ІФ) після того, як відбудуться відповідні рішення Верховної Ради про прийняття відставки і про призначення нового міністра", - сказав Монастирський.

Він відмовився коментувати будь-які кадрові призначення в міністерстві після його можливого приходу.

Раніше у вівторок міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що подав заяву про звільнення з посади.

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що Верховна Рада в четвер може підтримати і відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ, і призначення на цю посаду голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

Денис Монастирський народився 12 червня 1980 року в м.Хмельницький. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління і права. Навчався в Інституті держави і права імені Корецького НАН України. Кандидат юридичних наук.

У 2007 році був юристом в компанії "Hillmont Partners", в 2009 році працював в "Global Ties KC". З 2015 до 2017 року обіймав посаду юриста в компанії "Лігал Консалтинг". Секретар конкурсної комісії з формування Державного бюро розслідувань. Експерт Українського інституту майбутнього. Із 2006 року – співзасновник та член правління Подільського молодіжного культурного об'єднання "У майбутнє через культуру".

Монастирський – кандидат у народні депутати від Партії "Слуга народу" на парламентських виборах 2019 року, № 19 у списку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА