20:37 13.07.2021

"Батьківщина" не дозволила "протягти" закон про легалізацію канабісу в Україні

2 хв читати
"Батьківщина" не дозволила "протягти" закон про легалізацію канабісу в Україні

Чинна влада хотіла дозволити вирощувати, переробляти і продавати наркотики на території України, прикриваючись медичними потребами, заявила народний депутат (фракція "Батьківщина") Юлія Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини" у вівторок, за словами Тимошенко, народні депутати не проголосували за ухвалення законопроекту про легалізацію медичного канабісу в Україні, прислухавшись до переконливих аргументів колег.

"Коли президент проводить позачергові сесії, хотілося б, щоб він дбав про країну, економіку, про те, з якою зарплатою, пенсією, тарифами живуть люди. Однак розглядався резонансний законопроект про легалізацію марихуани. Те, що вони зараз за дорученням президента хотіли протягти, – це вирощування на території України марихуани, її переробка в наркотик і легалізація його продажу на території України", - зазначила Тимошенко.

За її словами, "Слуги народу" і їх однодумці з інших фракцій маніпулювали, переконуючи, що легалізація марихуани потрібна для полегшення страждань тяжкохворих людей.

"Це велика брехня, тому що постановою Уряду ще з початку незалежності України всі наркотичні засоби, зокрема канабіс, визначені як такі, що можуть використовуватися для медичних цілей. По цій постанові хворі люди отримують наркотики в найважчий період свого життя... Це закон не про медичну марихуану і не про допомогу хворим. Це закон про величезні кошти, бо замість хліба вони на наших чорноземах хочуть вирощувати наркотик. І вони обурені, що мій виступ у парламенті зруйнував ухвалення закону", - резюмувала нардеп.

Як повідомлялося, Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу конопель у медичних цілях, наукової і науково-технічної діяльності (законопроект №5596).

За таке рішення на засіданні у вівторок проголосували 240 депутатів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА