20:30 13.07.2021

Депутати "Європейської солідарності" звинуватили чинну владу в системному переслідуванні захисників України

3 хв читати
Депутати "Європейської солідарності" звинуватили чинну владу в системному переслідуванні захисників України

Суд над бойовим генералом Ігорем Павловським є атакою, що проводиться чинною владою в рамках системного переслідування захисників України, заявив Герой України, генерал-лейтенант, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Михайло Забродський під час акції протесту під будівлею Офісу президента на підтримку Павловського у вівторок.

"З першого дня ще хтось намагався зрозуміти логіку обвинувачення, потім все стало зрозуміло. Ви думаєте це справа про десантні катери? Йдеться не про вузли і швидкості, не про водотоннажність, а йдеться про те, що той, кого призначили, повинен сісти за грати. І цьому був підпорядкований весь процес. Відпрацьовувалося чітке замовлення влади... Для чого все це робиться? Перша і головна мета - це призупинити поставки вітчизняних зразків, друга мета - дискредитувати патріотичний рух, тих, хто зараз вже в далекому 2014 році не побоявся брати на себе відповідальність", – цитує Забродського прес-служба "Євросолідарності".

Нардеп зазначив, що в 2014 році в Україні було дуже багато проблем, які вирішували люди, проти яких сьогодні і ведеться систематичне переслідування.

"У нас було багато проблем, не вистачало багато чого, а головне – не вистачало того, хто здатний приймати рішення. І ця країна повинна бути вдячна Богу, що такі люди знайшлися. І зараз ця кампанія, розгорнута, спрямована проти них. Це націлено проти всіх тих, хто тоді не побоявся", – наголосив Забродський.

Його колеги по фракції Софія Федина, Ростислав Павленко і Михайло Бондар, а також ветеран АТО Маруся Звіробій і активіст Віталій Гайдукевич підтримали думку, що суд над Павловським є політичним переслідуванням.

"Банкова використовує суддів, використовує некваліфікованих прокурорів, використовує некваліфікованих суддів для фабрикації політичного тиску. Це дуже маркерна історія, тому що подивися на кого тиснуть і зрозумієш, хто є ворогом Зеленського, кого він боїться. Вони вирішили спробувати перевірити: як реагуватимуть, коли будуть сфабриковані політичні справи проти колишніх чиновників Міністерства оборони. Я припускаю, що Павловський є тільки першою людиною, на кому вони тренуються", – заявив із цього приводу Гайдукевич.

Як повідомлялося, ДБР повідомило про підозру чиновникам "Кузні на Рибальському" та Міноборони через постачання військової техніки низької якості.

"Голова правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" підмовив заступника міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством. Чиновник міністерства дав вказівку підпорядкованим йому керівникам одного з департаментів Міноборони на безперешкодне укладення державного контракту з будівництва катерів саме із зазначеним ПрАТ", - повідомив на брифінгу начальник слідчого відділу ДБР Олег Гриняк.

Також, за інформацією ДБР, було здійснено закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва "Богдан Моторс", які не відповідають встановленим вимогам і не можуть використовуватися в Збройних силах.

Сума збитків за двома епізодами, за даними слідства, становить понад 475 млн грн.

Слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику глави Міноборони України в 2015-2019 рр.; директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони у 2015-2017 рр.; директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки у 2018-2019 рр. Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 426-1 та ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України.

Повідомлено також про підозру голові правління "Кузні на Рибальському", дії якого кваліфіковано за ч.2 ст.192, ч.4 ст.27, ч.4 ст.426-1 КК України.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" з джерел у правоохоронних органах, йдеться про колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського.

Запобіжний захід фігурантам справи обирає Печерський районний суд.

Як повідомили в ДБР, колишньому директору Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння і військової техніки Міноборони обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави в сумі близько 475 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА