21:15 13.07.2021

Арахамія вважає, що в Раді буде понад 300 голосів за призначення Монастирського міністром внутрішніх справ

2 хв читати
Арахамія вважає, що в Раді буде понад 300 голосів за призначення Монастирського міністром внутрішніх справ

Верховна Рада може підтримати призначення Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ більш ніж 300-ми голосами, вважає глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Я думаю, що за Монастирського буде понад 300 голосів, є у мене таке відчуття... За таймінгом це буде виглядати наступним чином: завтра буде проведено комітет правоохоронний, цю заяву (Арсена Авакова про відставку - ІФ) буде розглянуто і потім рекомендовано на розгляд і ухвалення рішення Верховною Радою. у четвер першим питанням це рішення буде ухвалено. Якщо воно буде ухвалено, того ж дня, о 12:00, в перерві, ми збираємо фракцію, рішенням фракції проголосуємо за пана Монастирського, його висунення, збираємо всі необхідні підписи і документи, направимо прем'єр-міністру, він того ж дня, в четвер, подасть (подання про призначення - ІФ) на голову Верховної Ради, і тоді в п'ятницю, після години запитань до уряду, ми зможемо голосувати за пана Монастирського", - сказав Арахамія журналістам після засідання фракції у вівторок.

Водночас він уточнив, що голосами за відставку Авакова займатиметься в середу.

Разом із тим він зазначив, що причини, через які Арсен Аваков вирішив написати заяву про відставку з цієї посади невідомі, але "не було жодних сумнівів у тому, що буде мирний сценарій розлучення".

"Про те, що він писатиме заяву мені було відомо трошки раніше. Сьогодні надійшла його заява за власним бажанням, вона вже зареєстрована у Верховній Раді", - сказав Арахамія.

Крім того, він додав, що восени у фракції очікується велика дискусія з приводу кандидатури на посаду глави комітету з питань правоохоронної діяльності замість Дениса Монастирського.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА