07:41 14.07.2021

Держдеп США зазначає, що у РФ і США збігаються інтереси в певних сферах, зокрема, з питань клімату

2 хв читати
Держдеп США зазначає, що у РФ і США збігаються інтереси в певних сферах, зокрема, з питань клімату

У Вашингтона і Москви є сфери спільних інтересів, і це не секрет, одна з них - рішення проблем кліматичних змін, заявив у вівторок представник Держдепу США Нед Прайс.

"Не секрет, що у нас з Російською Федерацією є обґрунтовані розбіжності з багатьох питань. Але також не секрет і те, що ми віримо, що є певні сфери, де наші інтереси збігаються", - сказав Прайс на брифінгу.

"Спецпредставник з клімату Джон Керрі зараз перевіряє пропозицію зі спільної роботи над глобальною і життєво важливою проблемою зміни клімату", - додав Прайс.

За його словами, на Росію припадає значний обсяг викидів.

"Тому на Росії лежить відповідальність, як і на США, в тому, щоб виявляти амбітність щодо цілей з клімату", - зазначив Прайс.

Прайс додав, що зробити висновок про спільні інтереси США і Росії можна також на прикладі продовження цього року договору СНО-III, а також на прикладі підтримки ініціативи щодо продовження дії транскордонного механізму в Сирії на 12 місяців.

Спецпредставник президента США з питань клімату Керрі 12-15 липня перебуває з візитом у Росії.

У вівторок Керрі провів зустріч зі спецпредставником президента Росії Русланом Едельгерієвим. Вони домовилися залишити за дужками політичні розбіжності для спільної протидії зміні клімату, повідомили "Інтерфаксу" в апараті Едельгерієва.

Там зазначили, що Едельгерієв і Керрі відзначили наявність значного потенціалу в Росії зі створення нових галузей економіки, зокрема для виробництва екологічно чистого водню, технологій поглинання та накопичення вуглецю з атмосфери, а також з розгортання атомних реакторів четвертого покоління. Сторони домовилися продовжити дискусію в робочому форматі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА