10:42 14.07.2021

Суд відпустив Семенченка під домашній арешт

2 хв читати
Суд відпустив Семенченка під домашній арешт

Солом'янський районний суд Києва змінив запобіжний захід екс-нардепу Семену Семенченку з тримання під вартою на домашній арешт, повідомляється на сторінці Семенченка у Facebook.

"Позитивне рішення! Суд змінив запобіжний захід на домашній арешт. Але це ще не кінець. Боротьба триває", - йдеться в повідомленні.

Раніше було продовжено терміни досудового розслідування у справі, і Служба безпеки України подавала клопотання щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, 24 березня СБУ розкрила та припинила діяльність незаконного воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до здійснення тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки.

За даними слідства ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, організаторами діяльності групи були колишній народний депутат України Семен Семенченко та агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

Пояснюючи, що саме інкримінують колишньому народному депутату України Семену Семенченку й агенту НАБУ Євгену Шевченку, начальник главку Олег Головаш розповів: "Семенченко в 2018 році спільно із Шевченком та за сприяння інших осіб, яких ми не розголошуємо на сьогодні, організували та здійснили реєстрацію на території однієї з іноземних держав приватної військової компанії".

Він уточнив, що СБУ інкримінує Семенченку "не факт створення та реєстрації ПВК на території іноземної держави, а той факт, що він створив на території України з 2018 року, очолював, забезпечував спорядженням разом Шевченком незаконне військове формування (НВФ)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА