12:02 14.07.2021

На кінофестивалі в Каннах відбувся прем'єрний показ фільму Лозниці "Бабин Яр. Контекст"

1 хв читати
На кінофестивалі в Каннах відбувся прем'єрний показ фільму Лозниці "Бабин Яр. Контекст"

На 74-му кінофестивалі в Каннах відбулися світові прем'єри двох фільмів, які цього року представляють Україну: картини режисера Сергія Лозниці "Бабин Яр. Контекст" і режисера Елі Граппе "Ольга".

Як повідомляє Державне агентство України з питань кіно (Держкіно), в головному фестивальному палаці відбувся прем'єрний показ документального фільму Лозниці "Бабин Яр. Контекст", внесений в офіційну програму 74-го Каннського фестивалю в програмі "Спеціальних показів".

"Фільм і його команду представив особисто генеральний директор Каннського міжнародного кінофестивалю Тьєррі Фремо. Створений у співпраці з Меморіальним центром Голокосту "Бабин Яр" фільм демонструє відреставровані унікальні кадри з українських, російських і німецьких архівів: перші місяці війни, спалені села та військовополонені, вибухи на Хрещатику й показання свідків трагічних подій у Бабиному Яру", - йдеться в повідомленні.

Також відбувся показ фільму Елі Граппе "Ольга" про українську гімнастку, яка має зробити складний життєвий вибір, доки в її країні відбувається Євромайдан.

"Створену у співпраці Швейцарії, Франції та України стрічку знято в Україні за участю кінокомпанії Pronto Film. На прем'єрі була присутня головна актриса фільму - гімнастка з Луганська, вихованка Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного Анастасія Будяшкіна. Глядачі зустріли стрічку оваціями, а преса - позитивними рецензіями", - зазначили в Держкіно.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА